+36 70 978 6048     Hódmezővásárhely

Olvastad?

Írásaim

A cékla, avagy gondolatok az elfogadásról
Két jóbarát sörözik egy kocsmában, s közben megváltják a világot, mint ahogy azt mindig is szokták a kocsmai beszélgetések során.
Olvasd tovább!
Peregnek a napok
Peregnek a napok. Egyik a másik után. Hétfőn már várom a pénteket, mint a fáradt úszó a fordulónál a túlpartot, aki tudja, hogy még menni kell, nincs meg a napi adag. Hát nekem sincs meg.
Olvasd tovább!
A Nézőpont
Van az úgy, hogy két arca van, ha ketten nézzük ugyanazt, jobbról látom, te meg balról, s e tény bennünket szétszakaszt.
Ez egy vers. Olvasd tovább!
A Kati
– Hát csak elvetted a Katit? – tört ki barátjából a megelégedés, s arca széles mosolyra fakadt. – Mondtam én a többieknek: meglássátok, ebből lesz valami. Nem volt nehéz kitalálni.
Olvasd tovább!
Antigravitációs lencse
Ízig-vérig kézműves munka, teli fogaskerékkel. És nekem épp emiatt tetszett. Egyszerű fizika, kis fém térbe szorítva a múló idő, mellé egy csipetnyi történelem a lélektelen elektronikus kütyük között.
Olvasd tovább!

Támogasd te is író tevékenységem, kávézás közben könnyebb írni! :)
A fizetés indítható bankkártyával vagy Paypal-fiókkal. Köszönöm!

Elfajulás
Hazugul hörög, hogy hagyd, elfordulsz, s ujja már húzza a ravaszt.
Ez egy vers. Olvasd tovább!
Skizofrén merengő az interneten
- No, végre itthon, nyugiban! Itt az ideje ma is hsz-elgetni egy kicsit. Csak az a baj, nem tudom, hogy mihez szóljak hozzá. Valami olyan posztot kellene keresnem, amihez nagyon értek.
Olvasd tovább!
Barátok túl téren és időn
Az ablakok színesen villództak, bentről a tévék kék fénye festette szépre a kezdődő éjszakát, kint az ereszkedő ködben sárgán sugárzó utcai lámpák darabolták föl körülöttünk a teret.
Olvasd tovább!
Tele-mánia
Tévosz életének fonalát a Moirák gondosan fonógatták, de Zeusz atyánk megharagudhatott rá, mert vegyszer gubanc került az élete vonalára: lábai és kezei nem enyvedelmeskedtek neki.
Mini színdarab. Olvasd tovább!
Nihil
Nem. Nincs. Sehol. Semmi.
Ez egy vers mozgóképpel. Olvasd tovább!

Támogasd te is író tevékenységem, kávézás közben könnyebb írni! :)
A fizetés indítható bankkártyával vagy Paypal-fiókkal. Köszönöm!

Új magyar találmány
Ám egy autó sem kíséri végig egy család életét a jelen korban, elmúltak már azok az idők, amikor egy unalmas műszerfal beleégett a retinánkba.
Olvasd tovább!
Isten mikrotargetál
– Én egyszer vettem Katicának parfümöt, de azon nyomban vissza is küldött vele a boltba, egy üres üveggel egyetemben, hogy ‘ilyet vegyél, ni’!
Olvasd tovább!
A hivatalnokné verse
Lágyan csordogál az esti szél... Bolond az, ki nem így él!
Ez egy vers. Olvasd tovább!
Látogatás
Tíz perc van még kilencig, az újoncok azonban már jóideje ott toporognak a laktanya bejáratánál, a hajnali ködtől nyirkos aszfalton, a letört sorompó csonkja mellett, fagy elől zsebre dugott kézzel, némán, arccal a nap felé fordulva, miközben szemük sarkából azért a kaput figyelik, mikor nyílik ki végre...
Olvasd tovább!
Señor Szenior
Kelt az I. nagy Covid-járvány 3. hullámának idején, mikor a Föld lakossága először szembesült egy nagy világjárvány minden nyűgével, bajával, túl a lázon, a torokfájáson, a köhögésen, túl a göthösségen azzal is, hogy az interneten félinformációk keringenek, a kormányok kijárási tilalmat vezetnek be, ahol pedig nem, ott kötelező az egészségügyi maszk használata, és a kétes hátterű és hatékonyságú, de üzleti szempontból jó hatásfokú oltóanyagokról már nem is beszélve.
Olvasd tovább!

Támogasd te is író tevékenységem, kávézás közben könnyebb írni! :)
A fizetés indítható bankkártyával vagy Paypal-fiókkal. Köszönöm!

A szavak jelentéséről
A szavak nem a valóságot írják le. Azt mondod: – Kék az ég! – erre én: – De milyen kék? Tengerkék, viharkék, tintakék, királykék, éjkék, ciánkék, babakék, türkizkék, búzavirágkék, ...
Olvasd tovább!

Megrendelhető

Nyomtatásban megjelent

Az alábbi szerzeményeim te is megrendelheted a kapcsolat oldalon keresztül.

Az időmilliomos
Az időmilliomos
Felgyorsult a világunk, és a munka valamint a hétköznapok során szinte mindenki állandó időzavarban szenved. Ugyan kinek ne lenne égető szüksége némi plusz időre, amivel kipótolhatná a napjait? Jogos tehát a kérdés, hogyan juthatunk hozzá extra időadagunkhoz?
Könyvem főhőse, Kovács Tihamér adja meg neked erre a választ! Ő, aki kénytelen-kelletlen hirtelen időmilliomos lesz. Személyes elbeszélése arról, hogy mit kezdett e nem várt 'adománnyal', talán téged is közelebb visz a megoldáshoz.
Puhatáblás, ragasztókötéses könyv, 120x190 mm, 76 oldal
2016
A tetőn
A tetőn
Elegáns lift, talán a legelegánsabb amelyben Paul valaha megfordult hosszú élete során. Jobbára lepusztult lakótömbök liftjeit használta csak, olyanokat,mint amelyik a saját házában is működött – ha épp működött. De ez másmilyen volt, ez egy előkelő belvárosi toronyházban tette a dolgát. Sehol egy firka a falon, se az az áporodott szag, amitől jobb menekülni, és még jobb lenne egy levegővel megúszni a merülést. Ez a felvonó körben faragott fa burkolattal fogadta utasait, alól márvány volt a padló, s a megvilágítást nem holmi közönséges lámpa szolgáltatta, döglött legyekkel a búrája alatt, hanem egy kész csillár.
Irkafűzött füzet, 122x194 mm, 12 oldal
2020